Safari

Jeg skylder jeg vist et indlæg omkring vores safari ture da vi var i Sydafrika. Det var jo intet mindre end fantatisk.

Vi startede morgenen meget meget tidligt – klokken 4 blev vi vækket. Vi fik et godt solidt morgenmåltid, og blev så pakket godt sammen i de to safaribiler der var stillet til rådighed til os. Vores guider var klar med smil og klap på skuldrene da vi hver især steg ind i bilerne(som vist sagtens kunne have brugt nogle ekstra reservedele hist og pist).. Det var en dejlig start på eventyret der lå foran os.

Vi skulle køre et godt stykke før vi var ved Kruger national park, så derfor skulle vi op så tidligt. Vi kørte ca klokken 5, og var ved nationalparken ca kvart over 6. Det var det bedste tidspunkt at komme på, havde vi fået at vide. Mange af dyrene er nemlig tidlige ude for at jage, så hvis man vil se det sjældne syn, så er det om at være tidligt på den.

Det var en fantastisk morgen, og imens vi kørte rundt i nationalparken, lettede den kølige morgendis langsomt, det var virkelig smukt.

Det første dyr vi så var en bøffel. Kæmpe stor og med gigantiske horn der dækkede hele hovedet. Wauw.. Den så så fredelig ud som den stod der, og tyggede sit græs. Men vi fik at vide af vores guider, at de faktisk er ret farlige. Især hvis den, som den vi så, går rundt alene. Det betyder nemlig at den føler sig ekstra udsat og truet, fordi den ikke længere har flokkens beskyttelse. Grunden til at nogle går rundt alene, er enten fordi de af en eller anden grund er blevet udstødt af flokken, eller fordi de simpelthen er for gamle. Gamle dyr i flokken sænker den samlede trop, hvilket betyder, at det vil være mere gavnligt at skille sig af med “det svage led”. Det samme gør sig iøvrigt gældende for elefanter. -Dem så vi også rigtig rigtig mange af. Og hvor var de dog fascinerende. Deres øjne så så bedrøvede ud, på en alligevel afslappende og lykkelig måde. Jeg kunne have kigget på dem i timer. Men sådan havde jeg det nu nærmest med alle de dyr vi så. Jeg havde på ingen måder lyst til at skulle derfra igen, og prisede mig derfor lykkelig ved tanken om, at vi havde planlagt en overnatning inde i parken.

På vores tur igennem parken så vi SÅ mange dyr. Jeg tror ikke engang jeg vil være istand til at kunne huske dem alle.. Men – det vigtigste – jeg fik set “the big 5” – leoparden(som vist nok skulle være et temmelig sjældent syn), løven, elefanten, bøflen og næsehornet(som heller ikke alle når at se). Endda fik vi æren af at opleve to løvinder på jagt efter en zebra.. Jeg følte faktisk at jeg var med i en film, da det udspillede sig lige for øjnene af mig. Selvom det selvfølgelig er barskt at se et dyr blive dræbt på en så brutal måde, så var det nu alligevel også vildt fascinerende. Måden hvorpå de to løvinder samarbejdede og langsomt nærmede sig byttet var altså helt formidabelt at overvære.

Et andet dyr der gjorde kæmpe indtryk på mig var giraffen.. Hold nu helt op hvor var de flotte. Vi så på et tidspunkt hvordan de kom løbende hen over sletten – og lige i det øjeblik, der udspillede verden sig i slowmotion for os. De lange ben der samarbejde om at bevæge det store dyr hurtigere over sletten var virkelig som at se en film i langsom gengivelse. Det kan næsten ikke beskrives med ord… wauw.. det er hvad jeg har at tilføje…

Safariturene var fantastiske oplevelser, og jeg kunne fortsætte i et væk, med at fortælle og berette.. Men jeg vil istedet overlade eventuelle spørgsmål til jer – og lade jer kommentere såfremt der er noget i savner info omkring..

Jeg vil snart afsted igen – måske østafrika næste gang? så kan vi også opleve den spændende masai-kultur…… Vi må se hvor vingerne bærer os hen…

big5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s